Verbeter jouw zakelijke Facebook-pagina met deze 6 tips

Ondertussen is Facebook wel bekend bij de meeste, het is immers 2017. Het is hét platform om verhalen te delen, foto’s te plaatsen en meer insight te geven in wie jij bent als persoon. Facebook wordt daarom vaak gebruikt voor persoonlijke doeleinden, maar hebben bedrijven baat bij Facebook? Absoluut!

Online marketing vormt vaak de boventoon binnen de marketingwereld, aangewakkerd door de digitale revolutie waar wij ons allen in verkeren. Vooral social media is tegenwoordig een onmisbaar marketingtool om je doelgroep te bereiken en nieuwe kansen te creëren.

Toch kunnen weinig ondernemers zich neerleggen bij het idee dat Facebook een bijdrage levert aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Zonde! Want als jouw doelgroep actief is op Facebook, waarom zou je het niet gebruiken om je bedrijf goed op de kaart te zetten? Tijd om de vertaalslag te maken. Om je alvast op weg te helpen presenteren wij 6 tips die jouw helpen een goede fundering te zetten voor jouw zakelijke Facebook-pagina.

Tip 1: Zet Facebook in voor de verkopen

Facebook groeit hard en voegt regelmatige nieuwe functies toe. Dit keer is de razend populaire social media tool uitgebreid met een webshop! Dus heb je diensten, producten of trainingen in de aanbieding? Schroom niet om deze te plaatsen op jouw Facebook-pagina.

Nu kunnen bezoekers zien wat jij in de verkoop hebt liggen. Om meer conversie te creëren heb je ook de mogelijkheid om een webpagina te koppelen met het product op Facebook. Hierdoor worden bezoekers meteen geleid naar de bestelpagina en heb jij meer conversie gecreëerd.

Schermafbeelding 2017 10 04 om 12.26.36

Tip 2: Creeër onvoorwaardelijke liefde, geef gratis tips!

Men loopt storm voor alles wat bestempeld is met het woord “gratis”. Logisch natuurlijk, want dat betekent geen wederzijdse verwachtingen. Tenminste.. die illusie wordt gecreëerd! Trakteer daarom je doelgroep op waardevolle tips. Combineer dit met een e-book of whitepaper en stel dit gratis beschikbaar voor download! In ruil voor kennis kunnen belanghebbende hun e-mailadres opgeven. Een optimale manier om je mailinglijst te zien groeien.

Tip 3: Beeld is aandacht

Schermafbeelding 2017 10 04 om 12.09.25

Maar weinig mensen worden enthousiast van een lap tekst. Om de tekstuele inhoud kracht bij te zetten voegen we illustraties toe, zoals in gebruiksaanwijzingen, flyers en kinderboeken. Beeld trekt immers de aandacht en maakt de tekst een stuk interessanter om te lezen. Een onlosmakende combinatie.

Dezelfde regel geldt ook voor digitale content. Jouw Facebook-posts zullen een stuk aantrekkelijker uit de verf komen wanneer een afbeelding of video is toegevoegd aan de inhoud. 

Tip 4: Betrek andere social media kanalen bij jouw Facebook-pagina!

Naast Facebook worden ook andere social media kanalen zoals LinkedIn, Pinterest, Twitter en Instagram intensief gebruikt. Wordt jouw doelgroep dolenthousiast van jouw zakelijke Facebook activiteiten? Wellicht willen ze meer van je lezen of weten via andere social media kanalen. Geef gehoor aan deze behoefte en koppel vooral je andere social media kanalen aan je Facebook-pagina om jouw bereik te vergroten!

Tip 5: Nodig jouw netwerk uit voor jouw evenementen

Heb je een evenement op de planning staan? Nodig dan vooral jouw vrienden uit. Zodra ze aangeven of ze geïnteresseerd zijn in het evenement of besluiten te gaan, komt dit terecht in de newsfeed van hun vrienden. Hierdoor heb je als het ware toegang gecreëerd tot een ander netwerk. Een netwerk waar wellicht veel mensen binnen jouw doelgroep passen!

Tip 6: Promoot jouw Facebook-pagina!

Misschien de meest cruciale tip:

Schermafbeelding 2017 10 04 om 12.19.44Je kunt enkel adverteren vanaf een zakelijke Facebook-pagina. Wil je daarom extra opvallen onder je concurrenten en je doelgroep bereiken? Dan is het verstandig een gedeelte van je rekening te investeren in het promoten van jouw berichten.

Facebook blijft zich ontwikkelen, ook voor de zakelijke gebruikers. Er liggen veel kansen op de loer voor elke ondernemer via social media. Ga mee met de tijd en benut deze! Want waar jouw doelgroep is liggen mogelijkheden.

Zie je de waarde van Facebook in, maar heb je niet de tijd of de middelen om te duiken in alle digitale heisa? Geen nood, want Internetdiensten Nederland ontzorgt ook op social media gebied. Graag gaan wij met u de uitdaging aan om uw populariteit op het web aan te pakken en meer conversie te creëren. Neem vrijblijvend contact op of kom langs voor een adviesgesprek.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 • Linkedin
 • social media

Laatste blogposts

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13