Diensten

DTP

Promotiemateriaal: van design tot druk

Promotiemiddelen ondersteunen je campagne. Of het nu gaat om leden werven op een festival, of klanten werven op een beurs. Ze kunnen nét dat duwtje in de rug zijn om voor jouw merk of organisatie te kiezen. 

Internetdiensten Nederland kan veel verschillende promotiematerialen voor je (her)ontwerpen en laten drukken. Wij nemen je de complete zorg uit handen: van design tot druk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan: 

 • brochures
 • magazines
 • flyers
 • stickers
 • gadgets
 • relatiegeschenken
 • presentatiemappen 
 • reclameborden
 • spandoeken
 • roll-up banners
 • beurswanden

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tijdens een eerste gesprek kunnen we samen brainstormen waarbij we je wensen en ideeën goed in kaart brengen. Dit voegen we vervolgens samen met de vaardigheden van onze vormgevers om uiteindelijk producten van hoogwaardige kwaliteit af te kunnen leveren. 

Wil je je drukwerk voorzien van mooie foto’s? Wij hebben een groot assortiment aan stockfoto’s tot onze beschikking. Maar ook eigen foto’s of zelfs (drone) video’s laten maken behoort tot de opties.

Lees voor meer informatie ook ons artikel over de 9 grootste voordelen met promotiemateriaal

Complete huisstijl

Onder de huisstijl van een organisatie of bedrijf verstaan we de manier waarop bewust naar buiten toe gepresenteerd wordt. Ook wel de visuele identiteit van een organisatie genoemd. Hieronder vallen bijvoorbeeld de naam, het logo, kleurgebruik, lettertypes, vormentaal en fotografiestijl.

Al deze onderdelen worden consequent gebruikt in presentaties, voor briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen, de website, nieuwsbrieven, emails, social media posts, bedrijfskleding, bedrijfsauto’s, promotiematerialen, stickers, etc.

Bij grote ondernemingen wordt het toepassen van de huisstijl doorgaans bewaakt door een communicatieafdeling. Maar ook voor kleine en middelgrote organisaties zijn er veel voordelen te behalen met het consequent toepassen van een duidelijke huisstijl:

 • Een huisstijl stelt je in staat een goed en professioneel bedrijfsimago op te bouwen bij alle doelgroepen die voor je bedrijf belangrijk zijn. Je laat zien wie je bent en waar je voor staat.
 • Je onderscheidt je met je huisstijl van de concurrenten binnen je branche. Relaties herkennen jouw mails, brieven, facturen of zelfs je personeel direct.
 • Het wekt vertrouwen bij je (potentiële) relaties in je bedrijf, je diensten en je producten.
 • Tijdens het ontwikkelen van een huisstijl bepaal je van welke uitingen je gebruik wilt maken, hoe vaak en ook waarom. Het ontwerp van je huisstijl wordt zo een weerspiegeling van je bedrijf.

Corporate identity, meer dan vormgeving alleen

Huisstijl wordt met een Engelse term ook wel corporate identity genoemd. Hier gaat het naast de uiterlijke verschijningsvorm ook over communicatie en over het gedrag van de organisatie en haar medewerkers. De drie elementen vormgeving, communicatie en gedrag krijgen evenveel aandacht bij het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl.

Onze huisstijl experts bekijken graag samen met jou of de bestaande huisstijl verbeterd kan worden. Wij stellen in overleg een “huisstijlgids op maat” met je op, waarin we alle spelregels rondom logo, lettertype- en kleurgebruik vastleggen, maar ook afspraken omtrent het bewaken en actueel houden van de huisstijl (ook wel vormstrategie genoemd). Zo ontstaat er één duidelijk herkenbare manier, waarop alle medewerkers communiceren.

Wat kunt u van ons verwachten:

 • gratis intakegesprek
 • na overleg een proefontwerp ter goedkeuring/ aanpassing
 • digitale aanlevering van rechtenvrije bestanden in .jpg .png .pdf .eps en wenselijke office of html sjablonen
 • proefdruk van ontworpen materialen
 • “huisstijlgids op maat”

Kijk hieronder voor een voorbeeld van een door IDN ontwikkelde huisstijl. 

 huisstijl halalcorrect voor web

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor ons artikel met 5 tips voor het ontwikkelen van een goede huisstijl.

Logo's, uniek design voor jouw imago

Een sterk logo bedenken voor je merk is erg belangrijk. Een logo moet een positief gevoel oproepen bij de klant. Het moet duidelijk ergens voor staan, tijdloos zijn en er aantrekkelijk en opvallend uitzien. Het woord ‘logo’ is afgeleid van het Griekse woord "λογος", dat je kunt vertalen als ‘woord’. Een goed doordacht logo is een van de belangrijkste marketing tools. Het is de perfecte manier om je in één oogopslag te onderscheiden als organisatie. 

Een logo kan bestaan uit een beeldmerk, woordmerk, vignet, kleine afbeelding, lettermerk, monogram, embleem, zegel of mascotte die symbool staat voor je organisatie. Tegenwoordig zien we vooral logo’s die gevormd worden door een beeldmerk, woordmerk, of een combinatie van deze twee.

Kleurgebruik, vormentaal en lettertype spelen bij alle beeldmerken een cruciale rol. Vaak wordt er ook een combinatie gemaakt van bovenstaande onderdelen om tot een goed logo te komen.

Verschillende grote en kleine bedrijven hebben ons al het vertrouwen gegeven hun logo’s door ons te laten ontwerpen. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

afbeeldiing logos door idn web

Jij wilt ook graag een professioneel en toch betaalbaar logo of zelfs een complete huisstijl? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Binnen ons team beschikken wij over professionele creatievelingen die zowel over de commerciële kennis, de technische vaardigheden als het kunstenaarstalent beschikken om voor jou het perfecte logo te ontwerpen. Ook voor het vernieuwen of verbeteren van je huidige logo ben je bij Internetdiensten Nederland aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee!

Veel van onze klanten die bij ons een logo hebben laten maken, wilden ook graag een huisstijl door ons laten ontwikkelen. Bij ons kun je terecht voor een aansprekende huisstijl voor bijvoorbeeld visitekaartjes, briefpapier, e-mails en flyers. Wij zorgen ervoor dat je huisstijl de uitstraling krijgt die het verdient. Meer informatie over huisstijl ontwerp? Kijk dan hier.