Diensten - Marketing

Social media

Social media

Social media bieden de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te communiceren binnen een immens bereik. Makkelijker dan nu is het nog nooit geweest! Het bijhouden van social media kan echter veel tijd kosten naast de dagelijkse kernactiviteiten. Het kan afleiden. Toch is deze vorm van communicatie essentieel omdat dagelijks miljoenen gebruikers een beroep doen op Facebook, Twitter en andere social media kanalen.

Wij weten hoe belangrijk het is om een verzorgd social media platform te hebben. Daarom nemen wij u deze zorg graag uit handen. Wij zorgen voor content creatie, aangevuld met grafisch ontwerp, video en fotografie om dichter tot de doelgroep(en) te komen.

Welke sociale media zijn voor jou relevant?

Veel social media zijn toegespitst op doel of doelgroep en het is voor velen ondoenlijk om overal aanwezig te zijn. De keuze begint natuurlijk bij het definiëren van je doelgroep of -groepen. Per doelgroep maak je een plan van aanpak en bepaal je welke media het meest gebruikt wordt. Werven van nieuw talent bijvoorbeeld! Posts voor toekomstig personeel zijn wezenlijk anders dan uitingen voor het werven van nieuwe klanten. Er is natuurlijk overlap, maar de wat lichtere berichten voor personeel staan soms wat misplaatst bij de meer inhoudelijke berichten. Even stil staan bij een coherente aanpak zorgt voor minder vragen bij de uitvoering. Vaak is het ook een kwestie van gewoon beginnen. Een contentkalender maken is ideaal voor het vooruitplannen wanneer je wat publiceert per specifieke media.

De eigen boodschap eerst? Of eerst inspelen op de actualiteit?

Inspelen op de actualiteit werkt altijd goed, maar geeft wel het risico dat het soms ver gezocht overkomt en teveel afleidt van de eigen boodschap. De eigen boodschap (en het herhalen ervan) biedt een goede basis. Voor veel organisaties zijn social media nog steeds iets ongrijpbaars, terwijl er goede kansen liggen om de doelgroep betrokken te krijgen. Om daar te komen zijn een aantal experimenten nodig die de koers kunnen aanscherpen. Binnen een paar maanden is goed te achterhalen wat het rendement kan worden per medium.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • SocialMedia
  • Linkedin