Wat verwachten we hier aan trends in 2023?

Trends 2023 14

We zitten al weer een paar weken in het nieuwe jaar. Qua trends voor dit jaar kijken we naar AI en social media. Op die laatste haken we in, want hoe kun jij effectief meeliften om te groeien? We vertellen je er graag over.

Short video’s

 

Korte videos van 20 tot 30 seconden zijn razend populair. Deze ‘shorts’ zijn op veel platformen te vinden: TikTok, Instagram, Youtube en Facebook. De reden? Omdat de de video’s kort en behapbaar zijn. Mensen hebben een steeds korter wordende spanningsboog. Volgens onderzoek van Microsoft heeft de mens tegenwoordig een spanningsboog van 8 seconden. Zet je hashtags dus goed in om met je video’s in de algoritmes terecht te komen.

 

 


User-generated content

 

Ook wel ‘UGC’ genoemd en het betekent letterlijk “door de gebruiker gecreëerde inhoud”. Het is een recensie van je klant, opdrachtgever of ambassadeur in de vorm van tekst, foto of video waarbij er verteld wordt over een product of dienst. 

Influencing op deze manier leidt tot meer positieve recensie of berichten op social media. Hierdoor neemt het vertrouwen van de nieuwe klanten toe. Zij zien namelijk dat ‘echte’ klanten het product aanraden en delen op social media. Je kunt ook mensen uit je doelgroep met een groot bereik je product gratis opsturen of je dienst laten uitproberen om zo een potentiële positieve beoordeling of post te genereren. 

 


TikTok

 

TikTok is in 2022 enorm gegroeid en je kunt er niet omheen. Veel bedrijven zien echter nog niet in dat TikTok een goed platform is om hun  doelgroepen te bereiken (zowel B2B als B2C!) of ze begrijpen nog niet hoe het werkt. Ook hier komen de Short video’s weer terug. Houd je een video beknopt, dan wordt deze beter bekeken.

Het voordeel van TikTok is dat de hoeveelheid volgers niet uit maakt. Het is de content die er toe doet. De kracht van dit algoritme is erg succesvol en stimuleert de gebruikers om creatief te zijn met hun content.

 


Wil je meer weten over de trends en hoe ze toe te passen zijn voor jou organisatie? Neem dan vooral contact met ons op via 085 – 444134 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Service

Werken wij al samen? Heb je een vraag of verzoek? Stuur een ticket in!

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

WordPress partner van InternetDiensten Nederland
SE Ranking partner van InternetDiensten Nederland
Hootsuite partner van InternetDiensten Nederland
VTiger partner van InternetDiensten Nederland
Joomla partner van InternetDiensten Nederland
Flippingbook partner van InternetDiensten Nederland
Hosted Power partner van InternetDiensten Nederland
Woocommerce webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Magento webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Tilaa partner van InternetDiensten Nederland
StackPath partner van InternetDiensten Nederland
Akeeba partner van InternetDiensten Nederland