Acymailing - Gebruikers importeren

Je maakt gebruik van AcyMailing en wilt je abonneelijst updaten of aanvullen?
Volg dan onderstaande stappen:

1. Log in op de backend van de website.
  2. Navigeer naar het menu-item AcyMailing in het admin menu en klik op Gebruikers.
  3. In de actiebalk bovenin (onder het admin menu) zie je de de knop Importeer.
  4. Selecteer de te gebruiken bron (Wij adviseren het tekstveld of een Bestand).
    Bij het kiezen van een tekstveld wordt al een voorbeeld van het format gegeven voor de verwerking van data.
  5. Maak een nieuwe lijst met bijvoorbeeld de datum als naam (dit om te voorkomen dat gebruikers die al aangemeld zijn eventueel afgemeld worden van de gewenste lijst).
  6. Klik rechtsboven op importeer.
  7. Je komt in een scherm waar je controleert of de kolommen correct staan. Hier kun je eventueel nog wijzigen van kolom voor de juiste verwerking.
    • Laat de optie "Bestand charset" staan op UTF-8
    • Wanneer je bevestiging van inschrijving hebt van de importeren mailadressen dan kan de optie "Importeer de gebruikers als bevestigd" aangevinkt worden.
      Als er nog geen bevestiging is dan moet de gebruiker de inschrijving nog goedkeuren, die stappen kunnen gevolgd worden in dit artikel.
  8.  Klik rechtsboven (onder het admin menu) op importeer

Na de afronding van de import krijg je in beeld een korte samenvatting. Wanneer je de geïmporteerde gebruikers wilt toewijzen aan een andere lijst dan kan je de stappen volgen dit artikel.