Acymailing - Laat gebruikers hun inschrijving bevestigen

Het is niet toegestaan om zomaar nieuwsbrieven te versturen naar e-mailadressen die zich er niet op ingeschreven hebben. Om dit te registreren kunnen gebruikers bevestigen dat ze zich ingeschreven hebben middels een bevestigingsmail die gestuurd kan worden. Wanneer een gebruiker zichzelf inschrijft op de website is dit bijna altijd automatisch geregeld.

Maar mocht je een lijst geïmporteerd hebben of zelf een abonnee hebben toegevoegd, dan is daar nog geen bevestigingsmail naar toe gestuurd.
Om een bevestigingsmail te sturen volg je de volgende stappen:

1. Log je in op de backend van de website.
  2. Navigeer naar het menu-item AcyMailing in het admin menu en klik op Gebruikers.
  3. Filter op "Aanmelding" -> "Wacht op bevestiging".
  4. Selecteer de gebruikers waar je een bevestigingsmail naartoe wilt sturen.
  5. Klik in de actie balk (onder het admin menu) op "Acties".
  6. Selecteer bij de actie "Voeg een e-mail toe aan de wachtrij" en selecteer in de 2 dropdown voor de waarde onder "Notification".
  7. Rond af door rechtsboven in de popup op de knop "Verwerken" te klikken.

Na de afronding van de actie krijg je in beeld een korte samenvatting. De mail(s) worden in de wachtrij gezet en automatisch verwerkt.