Stichting Fioretti TeylingenStichting Fioretti Teylingen - VO

Stichting Fioretti Teylingen bestaat uit 6 scholen voor voortgezet onderwijs in de Duin- en Bollenstreek. De stichting streeft ernaar kwalitatief hoogwaardig onderwijs te bieden en de middelbare school leerling voor te bereiden op de toekomst. Hierin werkt het met ons samen sinds 2017 en laat zich centraal en decentraal ondersteunen in de websites, CMS, automatisering, de koppeling met het leerlingvolgsysteem en Google. 

Case info

  • Opdrachtgever:Stichting Fioretti Teylingen
  • Samenwerking sinds:2017

Wij hebben ze geholpen met

Vanuit een strategie waarin de stichting overkoepelend een visie heeft, maar de locaties ook individueel hun eigen waardes hebben, heeft IDN een passende infrastructuur opgezet. 1 centraal CMS zorgt ervoor dat iedere organisatie in dezelfde omgeving werkt en gebruik kan maken van dezelfde toolset. Dit voorkomt decentraal tig losse websites met benodigde hosting en onderhoud. Elke locatie heeft een eigen ruimte en layout serie om individueel uiting te kunnen geven aan de eigen identiteit. IDN faciliteert, host, onderhoudt en ontwikkelt dit systeem door voor een optimale communicatie met ouders, leerlingen en medewerkers.

Van de aanmeldprocedure van basisschoolleerlingen en instromers tot het eenvoudig embedden van social media content op de website.  Diverse aspecten uit de dagelijkse processen zijn mettertijd geautomatiseerd, waardoor de administratieve last en handling lichter wordt binnen de scholen en stichting. Zo helpen we bijvoorbeeld ook de dagtaken te versimpelen voor leerkrachten, door ze te voorzien van een eigen dashboard en met de inzet van apps communicatiestromen naar leerlingen te optimaliseren.

Onderwijs verandert constant. Door te anticiperen op de toekomst kunnen we in het digitale landschap zo passend mogelijk voorbereiden en faciliteren. Of het nu gaat om de gegevensuitwisseling vanuit het leerlingvolgsysteem of de inzet van social media om de boel actueel te houden. In de samenwerking met Stichting Fioretti Teylingen is het continu verder ontwikkelen en verbeteren. Zo dragen we zorg voor een moderne, efficiënte en gebruiksvriendelijke digitale omgeving voor iedereen die betrokken is bij Stichting Fioretti Teylingen, die zich met deze tools kan focussen op hoogwaardig onderwijs in de regio.

Met de online bladerbare en interactieve schoolgids kunnen ouders zich snel en eenvoudig oriënteren. Door gebruik te maken van een aantrekkelijke layout en hyperlinks binnen de inhoud kan er eenvoudig doorverwezen worden, daar waar een papieren variant dat gedeelte net mist. Geschikt voor mobiel, tablet en desktop.

Waar voorheen middels schriftelijke inschrijving werd gewerkt, is er nu een digitaal aanmeldformulier beschikbaar. Zowel voor nieuwe groep 8 leerlingen als zij-instromers is er een dynamische veldenset beschikbaar dat per locatie de juiste data doorzet naar de administratie. Dit bespaart werk en voorkomt menselijke fouten.

Middels nieuwsbrieven, ingericht voor elke locatie, kan er gecommuniceerd worden naar leerkrachten intern en ouders / leerlingen extern. Met eigen lijsten, eigen responsive templates in huisstijl dragen de nieuwsbrieven bij aan een betere communicatie en betrokkenheid van ouders, leerlingen en medewerkers.

Door de koppeling met Somtoday, het leerlingvolgsysteem waarin o.a. cijfers van leerlingen worden bijgehouden, is het eenvoudig om achter besloten toegang data van leerlingen en leerkrachten uit te wisselen. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten. 

Voor iedere leerkracht is een dashboard beschikbaar, met daarin de voor hem of haar relevante functies en sneltoetsen. Het dashboard is voor elke locatie verschillend ingericht, afhankelijk van de wensen en behoeften van de betreffende locatie. Dit maakt het voor leraren gemakkelijker om hun dagelijkse werk te voeren.

Service

Werken wij al samen? Heb je een vraag of verzoek? Stuur een ticket in!

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

WordPress partner van InternetDiensten Nederland
SE Ranking partner van InternetDiensten Nederland
Hootsuite partner van InternetDiensten Nederland
VTiger partner van InternetDiensten Nederland
Joomla partner van InternetDiensten Nederland
Flippingbook partner van InternetDiensten Nederland
Hosted Power partner van InternetDiensten Nederland
Woocommerce webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Magento webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Tilaa partner van InternetDiensten Nederland
StackPath partner van InternetDiensten Nederland
Akeeba partner van InternetDiensten Nederland