Online strategieOnline strategie en/of implementatie

De weg naar succes start met een solide strategie. In feite is dit het proces waarin keuzes worden gemaakt en prioriteiten worden gesteld op het gebied van marketing, zowel online als offline. Wie behoren tot jouw doelgroepen? Welke doelen wil je bereiken? Welke activiteiten zijn daarvoor nodig? Welke gevolgen heeft dit op functioneel, financieel en organisatorisch gebied en belangrijk: wat levert het je op? Uitvoerend is het ook van belang om te kijken hoe je dit wegzet in de beschikbare tijd?

IDN helpt je de juiste strategie te bepalen en in te zetten om jouw doelgroepen te bereiken. We zorgen er samen voor dat de juiste boodschap overkomt via het juiste kanaal. De resultaten hiervan maken we meetbaar en inzichtelijk via onze handige rapportagetools.

  • Duidelijkheid en structuur
  • Overzicht in doelgroepen
  • Slimme doelstellingen
  • Planmatige aanpak
  • Gestructureerde uitvoer
  • Meetbare resultaten

Een communicatieplan is je backbone voor communicatie en marketing. Dit document staat centraal en definieert o.a. doelen, doelgroepen, inzet van kanalen, synergie en rolverdeling binnen beschikbare tijds- en budgetkaders. In het schrijven ontdek en omschrijf je wie wat hoe laat ontvangt via welk communicatiekanaal.  Het maken van een gedegen communicatieplan kost initieel een inspanning, maar levert dit dubbel terug in tijdswinst en effectiviteit gedurende een campagne of pilot.

Elk bedrijf, merk, stichting of fonds heeft eigen kernwaardes. Je kernwaardes beschrijven in het kort waar de bedrijfsvoering of missie om draait. Denk hierbij aan de geboden diensten, waar je als bedrijf of merk voor staat en de daarbij behorende bedrijfsdoelstellingen. Dit zijn de bouwstenen van een communicatieplan. IDN gaat hierover graag met je in gesprek om de doelstellingen 1) meetbaar en 2) haalbaar in kaart te brengen of waar mogelijk aan te scherpen. Benut onze ervaring en we vertalen jouw wensen naar praktische oplossingen. 

Het is essentieel om te bepalen waar je op dit moment staat als bedrijf, initiatief of merk. Effectmetingen van projecten en campagnes kunnen waardevolle inzichten opleveren voor de toekomst. Kennis is macht en een nulmeting is een basistool om kennis te vergaren bij opstart van een nieuwe campagne. In een nulmeting worden bij ons alle facetten van online marketing meegenomen: je website, nieuwsbrieven, de vindbaarheid, het bereik op social media en de synergie tussen je kanalen. IDN kan op basis van de nulmeting  vervolgens advies uitbrengen over de strategische mogelijkheden, optimalisatie en contentcreatie.

Elke samenwerking is anders. Wij begrijpen dit. Elke opdrachtgever heeft eigen wensen en behoeftes rondom communicatie en marketing. IDN maakt maatwerk van jouw vraagstuk. We nemen de doelen en wensen met je op, brainstormen daarover en leveren je praktijkgerichte oplossingen terug die resultaat leveren. Dit kan op meerdere niveaus: conceptueel, ondersteunend of uitvoerend.

Volgens Wikipedia 'het effect van een samenwerking die groter is dan elk van de onderdelen afzonderlijk zouden kunnen bereiken'. Vroeger was alleen een website genoeg om online genoeg zichtbaarheid te creëren. Nu allang niet meer! Het is essentieel dat je elk online communicatiemiddel hebt overwogen, strakke keuzes maakt en vervolgens deze naadloos in elkaar laat overlopen en versterken. Waar moet je dan aan denken? Denk aan simpele, effectieve zaken als een inschrijflink voor je nieuwsbrief in je mailfooter of social media knoppen op duidelijke plekken op je website. Onze koffers zitten vol met dit soort dingen!

Met de brede dienstverlening van IDN als full service internetbureau staat synergie voorop.

Handige tools voor je online strategie


tools idn obi4wan logo

OBI4wan

IDN werkt met OBI4wan, een online business intelligence tool inzetbaar voor jou. Met de brand monitoring, webcare, publicatiekalender en big data analytics kan eenvoudig je online (merk)reputatie in kaart gebracht en verbeterd worden.

Big Data analytics 

Met OBI4wan Engage brengt IDN de engagement voor je in kaart. Weet waar, wanneer, waarover en hoeveel er over je merk/organisatie of aanverwante termen wordt gesproken. Ideaal als voedingsbron voor het schrijven van nieuwe content.  

Webcare

Houd je webcare eenvoudig door online gesprekken in beeld te houden vanuit één omgeving. Het reageren op online conversaties kan zo ook een stuk makkelijker en sneller.

Publiceren

Met één druk op de knop kun jij, of IDN voor jou, posts verspreiden op de door jou gekozen online platformen vanuit één omgeving. Efficiënt en effectief zenden!

tools idn obi4wan logo

SE Ranking

Search Engine Optimalisation is één van de belangrijkste manieren om je vindbaarheid te verhogen in zoekmachines. SE Ranking is de tool die IDN gebruikt om jou hierin snel en gedegen te kunnen adviseren.

Zoekwoordenonderzoek

Het belangrijkste handvat van SE Ranking is inzicht rondom zoekwoorden. Zo kun je gekozen zoekwoorden op vijf verschillende platformen monitoren. De prestaties zijn op criteria te filteren om op maat analyses te kunnen uitvoeren. Denk aan zoekvolumes, huidige stand en concurrentiegraad. Hierin vergelijk je makkelijk prestaties van zoekwoorden met de concurrent. 

Backlink monitoring

Backlinks zijn links op externe websites of platformen die naar jouw site linken. Deze zijn belangrijk als indicatie van de reputatie en kwaliteit van je website als bron. We gebruiken SE Ranking om de status en aantallen van je backlinks te monitoren en om hier vervolgens in te adviseren.

tools idn obi4wan logo

IDN Insights

Blijf op de hoogte van kerncijfers en resultaten omtrent projecten en marketing met IDN Insights. Jouw resultaten en cijfers over diverse kanalen worden gebundeld in een handzaam en begrijpelijk format met aanbevelingen. Met  IDN Insights blijf je periodiek op de hoogte via duidelijke periodiek rapportages.

Hierin zie je in één oogopslag de behaalde resultaten en hoef je niet meer zelf naar de data te zoeken. De samenvattingen bestaan uit visualisaties van data met daarbij toelichtingen en aanbevelingen.

Wil je dieper ingaan op de getoonde onderwerpen, dan hebben we voor de echte data-analisten onder ons aanvullend de 'ruwe' data beschikbaar.

Ideaal als praatplaatje bij de bestuursvergadering, je teammeeting of een webredactieoverleg.

Voorbeeld uit de praktijk

Communitymanagement VVE-010

VVE-010 richt zich op het informeren, activeren en verduurzamen van verenigingen van eigenaren (VvE’s) in Rotterdam. Iedere persoon woonachtig in een gebouw met meerdere woningen onder één dak is automatisch lid van de VvE. Omdat niet iedere regio in Rotterdam even goed is georganiseerd in bijvoorbeeld het onderhouden van een pand, ondersteunt VVE-010 waar mogelijk. IDN helpt in de brede zin bij het bereiken van dit doel door te ondersteunen in de communicatieve uitingen.

Service

Werken wij al samen? Heb je een vraag of verzoek? Stuur een ticket in!

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

WordPress partner van InternetDiensten Nederland
SE Ranking partner van InternetDiensten Nederland
Hootsuite partner van InternetDiensten Nederland
VTiger partner van InternetDiensten Nederland
Joomla partner van InternetDiensten Nederland
Flippingbook partner van InternetDiensten Nederland
Hosted Power partner van InternetDiensten Nederland
Woocommerce webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Magento webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Tilaa partner van InternetDiensten Nederland
StackPath partner van InternetDiensten Nederland
Akeeba partner van InternetDiensten Nederland