Magento 2 AFAS koppelingen

Wat is AFAS en wat is een webshop met AFAS koppeling?

Softwarebedrijf AFAS is een bedrijf dat software ontwikkelt om bedrijfsprocessen te automatiseren in één standaardoplossing. Door gebruik te maken van AFAS software zijn er minder administratieve werkzaamheden nodig, wat leidt tot een hogere kwaliteit van de interne processen.

AFAS heeft een cloudplatform beschikbaar: ‘AFAS Online’. AFAS Online is snel, toegankelijk, up-to-date, secure en voorziet back-ups. De software die gekoppeld kan worden aan jouw Magento 2 webshop is AFAS Profit. In AFAS Profit worden jouw administratieve processen (Financieel, CRM, Payroll, Ordermanagement, HRM en Projecten) geautomatiseerd in 1 pakket en 1 database. De software bevindt zich in het cloudplatform en draait dus online. Hier kunnen autorisaties worden toegekend per medewerker. Zo kun je weergaverechten afstemmen en personen toegang geven tot delen van de informatie.

Jouw Magento 2 webshop koppelen met AFAS? Neem contact op!

De AFAS Profit webshop koppeling

Binnen AFAS Profit beheer je al je administratieve processen op één plek. Daarom is het een aanrader om AFAS Profit te combineren met je webshop. Alle data staat dan handig op dezelfde plek. Jouw webshop software betreft echter een ander systeem dan AFAS. Om deze te kunnen synchroniseren en bestelgegevens, klantgegevens en administratie op beide software te automatiseren moet daarom een zogenaamde koppeling worden gemaakt. De koppeling kan gezien worden als een soort brug die tussen jouw webshop en AFAS om de data twee kanten op goed over te laten lopen.

De koppeling tussen Magento 2 en AFAS

Als je al in het bezit bent van een Magento 2 webshop, kan de koppeling met AFAS gemaakt worden. Internetdiensten Nederland kan deze koppeling voor jouw Magento 2 webshop realiseren, waardoor je administratieve bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden. Op deze manier kan de boekhouding afgerond worden binnen AFAS en zal de klantdata ook in AFAS zichtbaar worden. Ook wordt het productbeheer binnen AFAS Profit automatisch gesynchroniseerd met de webshop dankzij de AFAS Profit koppeling.


Meer weten? Kijk waarmee we kunnen koppelen en vraag om advies over de Magento 2 Afas koppelingen!

Dit advies is gratis, vrijblijvend en is bedoeld om kennis te maken met de mogelijkheden. Waar wenselijk helpen we verder. Mail naar Nicolas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor direct contact en advies of vraag direct een offerte aan hier onder.

 

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

Welke gegevens kunnen er gekoppeld worden?

Door de jaren heen hebben wij veel bedrijven kunnen helpen met de koppelingen tussen Magento 2 en AFAS. Vaak wisten ze vooraf niet hoe efficiënt een koppeling kan zijn voor de bedrijfsvoering. Mogelijke koppelingen van AFAS Profit naar Magento 2 zijn bijvoorbeeld:

 • Producten
 • Prijs
 • Voorraad

De efficiënte koppelingen van Magento 2 naar AFAS Profit bieden synchronisatie voor:

 • Orders
 • Klanten

En voor commerce in het algemeen:

 • Verkooporders en inkooporders
 • Onderhoud verkooprelaties
 • Toevoegen factuurgegevens
 • Verwerken financiële mutaties
 • Voorraden
 • Onderhoud inkooprelaties

Bovenstaande koppelingen bieden enorme tijdsbesparingen op door de geautomatiseerd wordt. Ook neemt het de dubbele invoer en administratieve fouten af. Is er alleen behoefte aan specifieke koppelingen op de eigen webshop, kunnen deze ook individueel gekoppeld worden.

Het grote voordeel van de koppeling tussen AFAS Profit en Magento 2

Het AFAS Profit pakket van AFAS Software is een veel gebruikt alles-in-een softwarepakket waarmee administratieve data aan de ‘backend zijde’ beheert kan worden. In de ‘front-end’ wordt dan bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Magento 2. De gegevens die vanuit de ‘front-end’ verzameld worden, worden dan vaak door diverse medewerkers verwerkt. Hierdoor wordt de kans op fouten in de datastromen vergroot. Deze fouten zijn vaak lastig te achterhalen omdat het niet altijd bekend is waar in de datastroom de fout gemaakt is. Aan de opsporing van deze fout wordt vaak veel tijd verspeeld, terwijl dit gehele proces ook geautomatiseerd kan worden waarbij de foutenlast geminimaliseerd wordt. Door de koppeling tussen AFAS Profit en Magento 2 kunnen deze fouten voorkomen worden een gehele synchronisatie. Er kan ook nog gekozen worden welke onderdelen meegenomen worden in de synchronisatie en welke onderdelen nog handmatig uitgevoerd worden.

 

Over Magento 2

Magento 2 is een open-source e-commerce platform en ook nog eens marktleider. Door middel van het platform kunnen verkopers wereldwijd de mogelijkheid krijgen om een online winkel systeem in te richten. In Magento 2 kunnen de belangrijkste functionaliteiten voor het runnen van een webshop beheert worden zoals: voorraadbeheer, productbeheer, en betaalmethodes. Magento 2 is Open Source en dat betekent dat er veel ontwikkelingen zijn tegen lage kosten. De Commerce editie is gelicenseerd en bevat nog meer mogelijkheden die ook de moeite waard zijn. We denken mee wat het beste bij jullie past en hebben daar een Magento Quickscan voor. Vraag naar de mogelijkheden.

De grootste voordelen van Magento 2 op rij:

 • Stabiele interface
 • Verbeterde snelheid
 • Gebaseerd op mobiel
 • Verbeterde beveiliging
 • Verbeterde betaalmethode
 • Grote leveranciersmarkt voor extra modules tegen lage prijzen

Over AFAS Profit

Een van de grootste ERP-systemen (Programma dat bestaat uit kleine deelprogramma’s voor diverse organisatie automatisering) in Nederland is AFAS. Het bedrijf uit Leusden is een familiebedrijf maar houdt het zeker niet klein. De afgelopen jaren heeft AFAS een enorme groei doorgemaakt. Het is onder andere hoofdsponsor geworden van het AFAS Circustheater, voetbalclub AZ en evenementenhal AFAS Live in Amsterdam. Hierdoor is de naamsbekendheid van het bedrijf enorm toegenomen.

Het bedrijf telt inmiddels meer dan vierhonderd medewerkers die dagelijks aan de software van particulieren en bedrijven werken. AFAS ondersteunt mensen bij het ondernemen en versoepeld bepaalde bedrijfsactiviteiten. De software is ideaal voor bedrijven die hun producten ook online willen aanbieden en vormt daarom een hele goede toevoeging op Magento 2 wanneer deze gekoppeld zijn.

 


Welk koppeling en platformvariant het meest geschikt hangt af van de technische kennis binnen de organisatie. Laten we hier samen even naar kijken neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Service

Werken wij al samen? Heb je een vraag of verzoek? Stuur een ticket in!

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

WordPress partner van InternetDiensten Nederland
SE Ranking partner van InternetDiensten Nederland
Hootsuite partner van InternetDiensten Nederland
VTiger partner van InternetDiensten Nederland
Joomla partner van InternetDiensten Nederland
Flippingbook partner van InternetDiensten Nederland
Hosted Power partner van InternetDiensten Nederland
Woocommerce webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Magento webshop oplossingen via InternetDiensten Nederland
Tilaa partner van InternetDiensten Nederland
StackPath partner van InternetDiensten Nederland
Akeeba partner van InternetDiensten Nederland